sidebanner
Tittel:Kvensk bibliografi
Type:Bibliografi
Omfang/fag:Kvensk bibliografi er en fortegnelse over litteratur om den finsk/kvensk-språklige befolkningsgruppen i Nord-Norge.
Omfang/objekter:Referanser til artikler i aviser, tidsskrifter, monografiserier og rapporter, bøker, kart og elektroniske ressurser. Bibliografien gjør ikke krav på å være fullstendig. Enkelte avisartikler og noen skjønnlitterære verk er tatt med, samt noen artikler om Finnskogen. Det kan utvides etter hvert. Litteraturen om "kvenene" omfatter mer enn tusen år i tid, fra saga-litteraturen og Ottars beretning til dagens aktuelle debatt i aviser og media. Artikler fra kvenenes avis Ruijan Kaiku er ikke indeksert. Det er gjort ved Rovaniemi bibliotek, Lapponica avdelingen. Oversikt finnes i Auroradatabasen (Søk på Ruijan kaiku i tittelfeltet).
Oppdatering:Bibliografien blei høsten 2017 oppdatert av Ida Kjeilen Thuv. De nye postene skal i løpet av 2018 integreres i bibliografien. Inntil da er de tilgjengelig her.
Antall poster:1483
Tilgjengelighet: Allment tilgjengelig, kun via web
Webadresse:http://www.ub.uit.no/baser/kvensk/
Datakilde: Bibliografien er en oppdatering av Tor Sveums Kvensk bibliografi som var registrert som rene tekstfiler på nettet og avsluttet 1999.
Kontaktadresse: Universitetsbiblioteket i Tromsø
Philipp Conzett
N-9037 Tromsø
Telefon: +47 776 45361
E-post: philipp.conzett@uit.no
Sist oppdatert:08.03.2012 09:17:45

UiTø