[Universitetet i Tromsø]
UKA-99
En kunstutstilling på Universitetsbiblioteket

I regi av UKA-99 blir det arrangert kunstutstilling på Universitetsbiblioteket. Mange tror vel kanskje at studenter bare sitter med nesen i bøker, når de ikke er på byen og drikker øl. Dette stemmer selvfølgelig ikke, og med denne utstillingen bør vi ha motbevist det til gangs. For det er studentene selv som bidrar med sin verk, og får her en mulighet til å vise frem sine kreative sider også. En fagkyndig jury har stått for utvelgelsen av de innleverte bidrag, og resultatet kan sees under hele UKA.

Det er blitt en spennende og variert utstilling og de fleste uttrykksformer er representert; gips, glass, skulptur, maleri, tekstil, foto og leire. For å fremheve noen er det naturlig å nevne Silja Skoglund, en kunsthistoriestudent som er også utdannet glassblåser. Hennes glasskåler med bladgull og skrift vil nok falle i smak hos de fleste.

Jarle Stunner studerer arkeologi, men utmerker seg på en slik måte at man skulle tro han hadde valgt feilt yrke. Skulpturen av en Venus-kriger er iøyenfallende og dristig. I tillegg er han representert med tre tusjtegninger som alle er meget bra utført.

Utstillingen åpner fredag 19 februar kl. 19.00. Andre besøkende er velkommen, til en litt uvanlig kunstopplevelse, på UB alle ukedager mellom kl.08.00-21.00, og lørdag kl.10.00-14.00

UKA-99 arrangerer også aktuelle foredrag, debatter og konserter. Er du kunstinteressert bør du notere deg mandag 22 februar kl.14.00 på Skansen Brygge. Da er det Per Kvist og Jan Martin Berg som skal holde et foredrag om to nordnorske kunstnere.


UBs hjemmeside