[UBTØ]
[Universitetet i Tromsø]
Petter Dass

Hugins øye

En artikkelserie fra
Universitetsbiblioteket i TromsøUB vil , med utgangspunkt i våre nettsider, fortsette med å presentere ulike aktualiteter innen kunnskaps- og forskningsformidling, nye tilbud til våre brukere og nyheter fra biblioteksektoren mer generelt. Vi vil også gjøre leserne bedre kjent med spesielle godbiter fra våre egne samlinger.
 
Høstens utstillinger på Universitetsbiblioteket
Publisert også i papirutgaven av TROMSØFLAKET, september - 2005

UB har et ganske tett utstillingsprogram i høst. 7. september åpnet vi utstillingen Drama i isen. Bilder av Arktis i fransk ukepresse. Vi er stolt av å kunne vise fram utvalg fra en nyinnkjøpt samling av franske trykk med tema fra Arktis. Materialet er kjøpt inn fra Ragnhild Olsen, Tromsø-kvinne bosatt i Paris. Her er bilder som aldri er vist i Norge før. Bildene stammer fra ukepressen og er svært dramatiske. Her er sult og nød, kulde og død. Her er kamp med hvalross og isbjørn. Utstillingen henger i vårt nye utstillingsområde fram til 9. oktober.

På Bibliotek for realfag, medisin og helsefag (RMH-biblioteket) åpnet vi 15. september utstillingen Norge på frimerker gjennom 100 år. Utstillingen er tenkt som en del av 1905-markeringen og framhever frimerket som et kulturhistorisk dokument. Vi får et tematisk tverrsnitt av norsk samfunnsliv i hundre år, vist gjennom disse miniatyrkunstverkene. Utstillingen vises ut oktober.

20. oktober åpner vi utstillingen Siida – om retten til land og vann i Finnmark på Biblioteket for psykologi og jus (PJ-biblioteket). Utstillingen vil gi et historisk utblikk over tusen år med samisk bruk av natur og landskap og de rettigheter som følger med det.

17. nov markerer vi fysikkens år med en utstilling om Kristian Birkeland på RMH-biblioteket.

Vi prøver alltid å gjøre åpningen av en utstillingen til et lite pustehull i universitetshverdagen. Et lite kåseri, et kunstnerisk innslag, helst knyttet til utstillingens tema. På åpningen av frimerkeutstillingen spilte Arne Bjørhei på posthorn! Når folk møter opp fra mange fagområder – og det gjør de oftest – blir det god stemning og et fint avbrekk fra hverdagen.

Sigmund Nesset, UB
formidlingsansvarlig
 
Universitetsbiblioteket i Tromsø, Breivika, 9037 Tromsø,
Tlf.: 77 64 40 00, Fax.: 77 64 45 90
Ansvarlig redaktør: Bibliotekdirektør Helge Salvesen

Vev-ansvarlig. Oppdatert:
21.10.2005.