[UBTØ]
[Universitetet i Tromsø]
Petter Dass

Hugins øye

En artikkelserie fra
Universitetsbiblioteket i Tromsø



UB vil her presentere ulike aktualiteter innen kunnskaps- og forskningsformidling, nye tilbud til våre brukere og nyheter fra biblioteksektoren mer generelt. Vi vil også gjøre leserne bedre kjent med spesielle godbiter fra våre egne samlinger.

Denne artikkelsamlingen omfatter også artikler som tidligere er publisert i Tromsøflaket (nr.1.2002 - nr.2.2003) og i Hugins øye (februar 1999 - desember 2000).


Oktober-2006 Ibsen.net Magnhild Svenheim
September-2006 50 år med kognitiv psykologi Torstein Låg
Juni-2006 Universitetsbibliotekets informasjonstjeneste for odontologi ved Universitetet i Tromsø Mbachi Ruth Msomphora
Mai-2006 Ofelaš har bursdag Mona Magnussen
April-2006 Open J-Gate: en ny database med fritt tilgjengelige tidsskrifter Bjørn Olav Skancke
Mars-2006 Rembrandt 400 Mariann Løkse
Februar-2006 Mens vi ventar på Nynorsk leksikon Magnhild Svenheim
Januar-2006 Håndsamlinger og privatarkiver ved UB Rune Blix Hagen
Desember-2005 Ekte kanel på årets julegrøt? Sissel Helene Hansen
November-2005 Norske rettskilder på internett Bente Stenhaug
Oktober-2005 Ny versjon av EndNote Lammy Benedictus
September-2005 Høstens utstillinger på Universitetsbiblioteket Sigmund Nesset
August-2005 Verdens fysikkår 2005 og Universitetsbiblioteket i Tromsø Marianne Foss
Juni-2005 Elektroniske abonnement – nyttige tilleggstjenester fra UB Vibeke Bårnes
Mai-2005 Google Scholar – en søkemotor som skiller vitenskap fra ”støy” Sissel Helene Hansen
Apr-2005 Ofelaš – UBs nye veiviser Leif Longva
Mar-2005 Et åpent publiseringsarkiv for UiTø Stein Høydalsvik
Feb-2005 Kvensk bibliografi Helena Bogetvedt
Jan-2005 Kartsamling på UB Lammy Benedictus
Des-2004 En juleklassiker Mariann Løkse
Nov-2004 Nettreferanser og webografier Vibeke Bårnes
Okt-2004 SciFinder Scholar – en database med mange muligheter! Sissel Helene Hansen
Sep-2004 Referanseverktøy Lammy Benedictus
Aug-2004 Nytt Bibliotek på Campus Eva Cederborg
 
15.4.2003 Flora Danica i Tromsø Hans Kermit
11.3.2003 Godbiter fra rektor Qvigstads boksamling Magne Rundberg
 
Tidligere serie Tromsøflaket (nr.1.2002 - nr.2.2003)
6.2.2003 EBRARY: et alternativ til trykte bøker! Bjørn Olav Skancke
23.1.2003 Information Literacy Sigmund Nesset
19.12.2002 Hekserier i jul- og mørketid Rune Blix Hagen
5.12.2002 Aviser på universitetsbiblioteket Bente Storvestre
21.11.2002 BIBSYS og søk etter bøker Tore Brattli
7.11.2002 Publiseringstjeneste ved UB Stein Høydalsvik
24.10.2002 PCI Full Text – et elektronisk arkiv for tidsskriftartikler innen humaniora og samfunnsvitenskap Marianne Foss
10.10.2002 William Shakespeare på UB Kristin Killie
26.9.2002 Oxford reference online: 100 bøker i nytt format Bjørn Olav Skancke
12.9.2002 Hovedoppgaver og andre studentarbeider i UBs samlinger Odd H. Johannessen
29.8.2002 MITT BIBSYS Tone Mikkelsen
13.6.2002 Fagreferenten - din kontakt på biblioteket Hans Kermit,
Magnhild Svenheim
30.5.2002 BIBSYS emneportal - ny veiviser til Internett Leif Longva
16.5.2002 Ravnetrykk – en skriftserie ved UB Helge Salvesen
25.4.2002 UB som universitetspolitisk gjærdeig og ressurs Reidar Bertelsen
11.4.2002 Fra BIBSYS til ISI Web of Science! Sissel Helene Hansen
21.3.2002 Elektroniske tidsskrift Leif Longva
7.3.2002 Ultima Thule Rune Hagen
21.2.2002 Bestilling av bøker og artikler May Line Angell
7.2.2002 Encyclopædia Britannica på nett Mariann Løkse
24.1.2002 Brukeropplæring Eigill Fareth
 
Tidligere serie Hugins øye (februar 1999 - desember 2000)
12.2000 Bibliotheca Alexandrina Vibeke Bårnes
4.2000 23. april Den internasjonale bokdagen Vibeke Bårnes
12.1999 Beretning fra en sjøreise til nordområdene i 1670 Rune Blix Hagen
10.1999 Forfattaren Lars Berg og arkivet etter han Magnhild Svenheim, Rune Blix Hagen
6.1999 Dokumentasjon av kvensk kultur Tor Sveum
5.1999 Kom mai du skjønne milde ... Odd Harald Johannessen
4.1999 Den store franske encyklopedi 1751-72/80 Helge Salvesen
3.1999 Kalevala-utgaven fra 1835 Helena Bogetvedt
2.1999 Historia de gentibus septentrionalibus Rune Hagen
 

Universitetsbiblioteket i Tromsø, Breivika, 9037 Tromsø,
Tlf.: 77 64 40 00, Fax.: 77 64 45 90

Ansvarlig redaktør: Bibliotekdirektør Helge Salvesen
Vev-ansvarlig. Oppdatert: 18.10.2006